Hogyan teszed tönkre a gumidat

719 Megtekintés 73 E
Autók és más járművek

Az előző videóban bemutattam, mit tudnak a defekttűrő abroncsok, és hogyan működik az abroncsjavító készlet. Ez alkalommal az abroncskopások okairól lesz szó, illetve megtudjuk, miről ismerhetjük fel, hogy megérett az abroncsunk a cserére.
#Hankook #abroncs #biztonságosvezetés
hankooktire.com/hu/​
hankook.hungary/

Megjegyzés

 1. Peti Petike
  Peti Petike
  11 napja

  Nem tudom volt e szó róla már, de jó lenne futozott gumirol pro &kontra ... Köszönöm!

 2. Zsolt Farkas
  Zsolt Farkas
  24 napja

  Tomanek Nándor :)

 3. Tiger Tech*
  Tiger Tech*
  Hónapja

  Egyszerű a válasz! Magyar utakon közlekedsz!

 4. Lamos Krisztián
  Lamos Krisztián
  Hónapja

  Hasznos volt! Köszönöm!

 5. Attila Vámos
  Attila Vámos
  Hónapja

  Teherautó utánfutó az pótkocsi. De azok 90% merevtengelyesek és nincs bennük függőcsapszeg. A tgk gumik teljesen más tészta. Olyan kopásminták vannak amik nincsenek személyautóknál, dőlés/összetartás kivételével. Nagyrészt. Ettől eltekintve szuper! :)

 6. Thomas Anderson
  Thomas Anderson
  Hónapja

  Nem vezetek, nincs kocsim, de mindig örömmel nézem Kopasz videóit. Rémlik nekem még olyan hogy oktatóm rám szólt hogy csak akkor tekerjem a kormányt amikor a kerék gördül, álló helyzetben ne, mert akkor is kopik. Lehet evidencia, de esetleg meg lehetett volna még ezt az esetet is említeni.

 7. Bill Szuper
  Bill Szuper
  Hónapja

  Beírom ide is. Válaszoltam egy kommentelőnek, hogy miért dislike -olják a videóját. "Sík hülye az ember. Nem számoltam össze minden hibát benne, nem is emlékszem már mindegyikre, de az elég nagy analfabétizmus, hogy a lengőkarok trapézelvét, azon belül a keresztstabilizátort sem ismeri, mert szerinte 90 fokban együtt mozog a lengőkarral a kerék. Az aztán csodás lenne! Főleg, mert trélernél említi, amelyek nem lengőkarosak, hanem tengelyesek. Ez olyan nagy analfabétizmus, hogy az kis híján csodaszámba menő dolog, hogy autókkal foglalkozó ember lehet ilyen szinten hülye. Egyértelmű, hogy vannak akik ezek után dislike -olnak. Karkaszroncsolódást is hibásan mutatta be, a lengéscsillapítónál újabb orbitális analfabétizmusról tanúskodik az ember, de nem kicsit. Nem azért van a lengéscsillapító amit mond, hanem amiért így hívják, hogy ne himbálózzon a bódé kizárólag rugóstagokon, mint egy hintaló. A gyenge lengéscsillapítók miatti gumisérülés pedig nem abból adódik amit mond, hanem a plussz mértékű lengéseiből és ebből adódóan a plussz mértékű terheléseiből a bódénak. Amit magyaráz az akkor van, ha szar gátlóval szar úton túl gyorsan halad valaki, igen akkor úgy pattog a kerék ahogy mutogatja. De az teljesen más. A futófelület-leválást is elfejtette említeni, vagy inkább fogalma sincs róla. Ez úgy van tele hibával ahogy van, a kagylósnál is vannak alapvető hibák, mert az mástól alakul ki legfőképp. Tömören röviden ennyi, egyébként én nem dislike -oltam, csak ide neked válaszolok be, hogy ha vannak még ennyire hülyék mint Ő, vagy te, akiknek ezek nem tűnnek fel, akkor okuljanak. Azért nem dislike -oltam, mert a hülye végül is segíteni akart."

 8. neo corleone
  neo corleone
  Hónapja

  A videó végén vártam amúgy hogy: "NE LEGYÉL HÜLYE!"

 9. Józan Paraszt
  Józan Paraszt
  Hónapja

  Más téma: valaha, valaki árulja már el, hogy egy ilyen videónál miért nyomott dislike-ot? Nem foglal állást, nem politika, nem saját vélemény, nem vlog, semmi olyan nincs benne, amivel esetleg kifejezheti nem tetszését az illető. Ez egy oktató videó. Nem ért egyet a mondottakkal? De miért? Mi a hülyeség a videóban? Vagy a feltöltő személyét utálja? És akkor jobban alszik, hogy: ah, de jó, ma is rányomtam a becsületesnepper videójára egy dislike-ot? :D Annyira szeretném, ha valaki egyszer- akár kamuprofillal is - , de elmondaná, hogy miért.

  1. Bill Szuper
   Bill Szuper
   Hónapja

   @András Arányi Visszafele haladok a válaszaimmal. Há' de az már lándzsa! Most akkor tőrözünk, vagy lándzsázunk? Nekem mindegy, mert egyikem sincsen, mindenképpen a tiédet kell ellened fordítanom. Szerintem nem vagyok benne rossz, még mindig magamra fogadnék jobban. A kezem, vagy a vádlim az lehetséges hogy csúnyán megsérülne közben, de meg tudnálak szerintem oldani ha mindenáron tőrözni vagy lándzsázni akarnál velem. Én sem értem olykor miért az, lehetne normális ember is, mint sokan mások. Kérdezd meg tőle, hogy druszám, ugyan má' mé' mész te egyre inkább balra? Fiatalabb járműveket ismerek mint a Botond meg az L3000. Nem kell neki futóművet terveznie, és gumit főznie, meg teszik helyette mások, és eladják úgy 20x -os profittal a kész alkatrészeiket. Neki csak arra illik figyelnie, hogy ne félre tájékoztassa az embereket, mert azzal éppen pont nem segít. Hát ha nagy fának számít a kagyló, a gátló, meg a keresztstabilizátor, meg a lengőkar, akkor nem tudom mivel kéne inkább foglalkoznia. Bocsássak meg, de tőrözzünk meg lándzsázzunk? Persze, megbocsátok, de továbbra is megvédem majd magam, ha valaki tőrözni vagy lándzsázni akarna, itt is, meg személyesen is.

  2. András Arányi
   András Arányi
   Hónapja

   @Bill Szuper Bocsáss meg, ha úgy érzed, hogy megbántottalak!!! Hogy hülye? Nem mondanám. De itt túl nagy fába vágta a fejszéjét. Ad1. A gumi, mint anyag, már önmagában is Isten csapása. (Vegyészmérnök vagyok, jó, de gumival hál' Istennek nem foglalkoztam.) Hát ha még az a gumi több rétegből áll. Ad2. A futómű is Isten csapása. Egy valóban jó futóművet megtervezni, az művészet. A legmegbízhatóbb az alváz, merev tengely, laprugó. Bár a lengőtengely sem utolsó, csak a gumi nem szereti. A Rába Botond napokig ment, egyesben és felezővel, amikor a német teherautók rendre beragadtak a sárba. Csak a motorja, Mercedes nem bírta napokig a full gázt. Ezen felül Kopasz miért hazaáruló? Nem tapasztaltam. Ami meg a tőrt illeti, évekig versenyeztem párbajtőrrel. Az egyiket kihegyeztem, és az élét borotva éleztem Tőrös botot csináltam belőle. Hál' Istennek egyszer sem kellett használnom. Kegyetlen durva fegyver.

  3. Bill Szuper
   Bill Szuper
   Hónapja

   @András Arányi Jól teszed! Egyértelműen nem érdemli meg hogy megverjék, azért mert hülye és olykor hazaáruló. Azért leköpést, tükör lerúgást én már simán ajánlanék. De egyébként kinek írod? Meg egyébként ki bántotta itt? Szabad és mondom a nagy varázsszót, független véleménye csak neki lehet, meg a hazaárulóknak mi? Normális ember ki sem javíthatja a hülyeségeit. Na menjél a jó büdös szolgáltatóipari kedves közeli rokonod csúnyájába! A tőrödet 4 másodperc alatt rúgnám ki a kezedből és fordítanám végzetesen ellened.

  4. András Arányi
   András Arányi
   Hónapja

   Kopaszt nem engedem bántani! Aki bántja kihívom tőrpárbajra.

  5. Bill Szuper
   Bill Szuper
   Hónapja

   @oj2000 Megkérdezted azt, amire a válaszok fel vannak sorolva, aztán belegabalyodtál magadba. Nagyon jó. Kíváló! Van valami velem kapcsolatban amit még nem tudsz. Nos, én válaszolok. Amikor Lipótmezőt bezárták még nem voltak like -ok. Minden esetre szerencséje a hazaáruló brigádnak, többek között a fél totalcar -nak, meg a becsületesnepper komcsi Borsa tuninghülyegyerek spanjának és őskomcsi apukájának hogy bezárták lipótmezőt, mert ott bent csücsülhetnének a többi elmeháborodottal együtt. Szerintem nem kellene ilyen fogalmakkal megbirkóznod mint racionális és illogikus. Egyrészt látom, nagyon nehezen megy, másrészt inkább az olvasásra gyúrhatnál rá, mert minden válasz benn van a hsz emben, még a legvégén az is, hogy miért írtam. Hogy manapság hol mennyi like van, az a techóriások szélső libb@nt b0ls.vik cenzúráj@ miatt az égvilágon semmit nem számít. A szakma pedig szakma. Ez is, más is.

 10. Halede
  Halede
  Hónapja

  Becsületesnepperrel a gumid tovább él!

 11. Sebastian Negrea
  Sebastian Negrea
  Hónapja

  Rendben van, de ami lekopik az ugye szennyezi a környezetet!!!!??? Gondolt erre valaki? A gumit már nem kaucsuk fa nedvéből főzik? Kőolaj származék...

  1. Sebastian Negrea
   Sebastian Negrea
   Hónapja

   @Egy Ketto karbon lábnyom tudom persze, és falusi is vagyok, lovon járok, a falat nézem és kecskékkel alszom a hidegben... Szomszédos pellengéren állva mélységesen megvettjük egymást.

  2. Egy Ketto
   Egy Ketto
   Hónapja

   @Sebastian Negrea Primitív vagyok! Kicsit gondolj tovább! Tudod hogy készült a telefonod, laptopod, tv-d, stb... Köszönöm szépen ha nem válaszolsz!

  3. Sebastian Negrea
   Sebastian Negrea
   Hónapja

   @Egy Ketto köszönöm szépen a kéretlen tanácsod, de túl primitív vagy ehhez...

  4. Egy Ketto
   Egy Ketto
   Hónapja

   Akkor te járj fakerekű talicskával! Ne használj semmit ami árammal, benzinnel, gázolajjal, stb... működik! Bár tényleg a legnagyobb baj hogy kopik a gumi...

 12. Mihály Vigyikán
  Mihály Vigyikán
  Hónapja

  Én is szeretlek, a karban tartásról annyit próbáltad már??? hamar fáradnak a kezeim mert én még láttam működő molotov teher autót na 1 be most is be ülnék me csak Üdv...

 13. otto8509
  otto8509
  Hónapja

  aki ha betartja ezeket a tanácsokat nem kell másik gumit vennie hamar és csődbemegy a gumigyár

  1. László Ördög
   László Ördög
   Hónapja

   Na ez az állapot sose következik be. Az ember alapvetően nem változik..

 14. Trsztyinszki Sandor
  Trsztyinszki Sandor
  Hónapja

  Nekem azt mondta a gépelemek tanárom, hogy a mérnök csak egy lyukat ismer, a többi az furat.

 15. hun glisch
  hun glisch
  Hónapja

  Szerintem traktoral nem lessz gond a patkázás.

 16. Kozma Zoltán
  Kozma Zoltán
  Hónapja

  "Remélem ezzel a kis videóval tudtam segíteni" - Elek Zoltán szövege 😅😆

 17. Blazs120gl
  Blazs120gl
  Hónapja

  Elek Zoli bácsi megkönnyezte az outro-t. :D

 18. bark zso
  bark zso
  Hónapja

  Osszes Hankook gumin vannak ilyen furatok ?

  1. Péter Paragi
   Péter Paragi
   Hónapja

   Nincsen

 19. Laci405
  Laci405
  Hónapja

  6:10 nél a szálszakadás...kifelé domborodik...de mi van ha ugyanígy néz ki, csak befelé van "horpadás"? Nekem ilyen...

  1. László Biró
   László Biró
   Hónapja

   Szinte minden mai guminál meglátszik ez a befele dudorodó rész, az olcsóbb gumiknál jobban, nem kell tartani tőle. Itt van a gumirétegek végtelenítése, természetes a jelenség.

  2. László Ördög
   László Ördög
   Hónapja

   Az nem "hiba". Az öregedő gumiknál gyakran lehet ilyen "befelé horpadást" felfedezni. Ami persze nem az valójában mert az oldalfal többi része jön kifelé egy viszonylag vékony csík meg a helyén marad.

  3. Laci405
   Laci405
   Hónapja

   @darkinvisiblepower fákk...:( azért köszi a gyors választ:)

  4. darkinvisiblepower
   darkinvisiblepower
   Hónapja

   hát az biztos hogy szál szakadás, vagy alacsony a nyomás, vagy a gumi kialakítása olyan hogy befele horpad az erők hatására, illetve gyártási hibára lehet gyanakodni! Egy biztos ha nem akarsz nagy sebességgel dur defektet cseréld le!

 20. roland szili
  roland szili
  Hónapja

  Hasznos volt.

 21. istván dudi
  istván dudi
  Hónapja

  Sok újdonságot most sem mondott,az viszont biztosnak tűnik hogy a Hankook és a vw konszern végleg bekebelezte főhősünket.

  1. Ahha30
   Ahha30
   Hónapja

   A tárgyi vagy az anyagi motiváció sok mindent és sok mindenkit be tud kebelezni :-)

 22. Heisz Marcell
  Heisz Marcell
  Hónapja

  hupac.info/stream/barZzqGOpmmdiNM/vide.html

 23. Károly Kiss
  Károly Kiss
  Hónapja

  Szép, és, igaz videó, is. ha nem vagy kényelmes. És, 1 tél után, a gumid, nem a gumihotelbe, megy, Ha te piszkálod ki, egyesével a kavicsot, A mintán, látszik ha kagylós. És, is elmentem a szerelőmhöz a kombi Fordommal, hogy, én úgy láttam, a bal hátsó Csillapító feladta. Elfelejtettem, hogy szezon, 3/4-edénél, meglettek cserélve a gumik. A végeredmény az lett hogy a jobb hátsó csillapító a gatya. És, A kombi autóm, alatt, normál, hátsó híd van. Mivel, a kombi csillapító, menetének átmérője nagyobb. A poén, hogy az autóm, pont modellváltás évéből való. De, nem is az a lényeg, hanem ha nem nézegeted, meg legalább szezononként a gumikat, Vagy műszakin esel pofára, Vagy vehetsz legrosszabb esetben, évente újat. mert elkopik. És végül 1 kérdés: Mire jutottatok, az Ariel Atommal? Azt hiszem annál, is futómű volt.

 24. Nándor Kiss
  Nándor Kiss
  Hónapja

  👍👍👌👌

 25. Gerysson
  Gerysson
  Hónapja

  Mester, ne bohóckodjon már, irány Németország. Elvonási tüneteim vannak, hol vannak az autóbehozós vidik?

  1. Joe Don
   Joe Don
   Hónapja

   Kopasz se akarja hogy kikaparják az agyát az orrán keresztül, amúgy sajnos esélyes hogy a kényszer teszteléseket sose szüntetik be, vagy oltatod magad valamelyik szarral, vagy hetente feldugják, lehetőleg kárt okozva vele. Gondolják majd megunja a többség és mégis beadatja ezt a szart

 26. Big mr
  Big mr
  Hónapja

  Szia Becsületesnepper! Lesz olyan rész,amikor elmész a gumigyárba is? Biztosan sokunkat érdekelné az is

  1. András Arányi
   András Arányi
   Hónapja

   @The LaciPapa21 Meg beterít a korom. Tudom.

  2. The LaciPapa21
   The LaciPapa21
   Hónapja

   @Joe Don csak egy gyárlátogatáson elejétől végéig bemutatják ha meg beállsz melózni 1 gépen egy folyamatot tanulsz/ismersz meg

  3. Big mr
   Big mr
   Hónapja

   Ha a kőzösségi oldalak hasznàlat iQ szinthez lenne kötve, kevesen hasznàlnàk őket...

  4. Alex
   Alex
   Hónapja

   Pl?! Durex

  5. Joe Don
   Joe Don
   Hónapja

   Van felvétel mindegyikbe ha érdekel pár hétre elmehetsz magad is rohadni abba a büdös mocsokba amilyen helyek azok :D de a technológia ugyanaz mindenhol, arra biztos van már fent anyag

 27. macguiver74
  macguiver74
  Hónapja

  Az remélem, hogy csak elszólás volt, hogy gumishoz vigyük beállíttatni. Inkább bíznám egy autószerelő műhelyre...

  1. László Ördög
   László Ördög
   Hónapja

   @darkinvisiblepower A futómű beállítás majdhogynem külön szakma. A szervizek is hozzájuk viszik az autót. Ha meg már a futóművel foglalkozik akkor gumit is szerel általában.

  2. darkinvisiblepower
   darkinvisiblepower
   Hónapja

   sztem futómű beállítást akart mondani!

 28. YELLOW
  YELLOW
  Hónapja

  Van némi hiányérzetem....

 29. Cloth Sloth
  Cloth Sloth
  Hónapja

  Azért 1 kezemen meg tudom számolni a független kerékfelfüggesztéses teherautókat, amiket még manapság használnak is. Talán a régi Tatrák. De még azoknak is inkább üresen kopik csak a gumi széle. És nem a túlterheléstől. Olyan lukacsos kopást meg eddig több ezer pótklocsin sem láttam. Nem tudom ezek az infók honnan vannak, de ez valami csoda.

  1. Zsolt Petervari
   Zsolt Petervari
   Hónapja

   Furgonoknál azért előfordul. Transporter pl. hátul is független.

 30. Adam Irinyi
  Adam Irinyi
  Hónapja

  Hello Mindenkinek. Velem most történt sajnos ket hatso lengökar csere utan teljesen elfelejtettem a futomü beallitast, es igy 2 honap! alatt a hatso tengelyrol a vadiuj Conti gumik a kukàba végezték... hülye ember a sajat karan, okos ember az én karomon tanuljon. Pici odafigyeles. Szèp napot Nektek! Jo a csatorna Nepperpapa, így tovabb 🙂

  1. Egy Ketto
   Egy Ketto
   Hónapja

   Azért jó hülye vagy :-))) Ezen spórolni?

  2. Zoltan V.
   Zoltan V.
   Hónapja

   Ezt hogy lehet elfelejtetni?! :D Mondjuk csak ki! Úgy gondoltad, hogy felesleges pénzkidobás a beállítást kifizetni. Most már látod, hogy nem lett volna az. ;)

 31. József, Toto Molnár
  József, Toto Molnár
  Hónapja

  Jó mondta Tanár úr. Felkészültlél rendesen

 32. End D.
  End D.
  Hónapja

  Fűrészfogas kopás miatt néztem végig, de arról szó sem esett.. 😕

  1. László Ördög
   László Ördög
   Hónapja

   Az nem rendellenes kopás. Gumisoknál alap, hogy megmondják azt, hogy merre forgott a gumi úgy hogy végig húzzák a kezüket a futófelületen.

 33. piotor81MERLIN240
  piotor81MERLIN240
  Hónapja

  2:50-nél ez egy tipikus Tátra kerék kopása...

  1. Freddie Krueger
   Freddie Krueger
   Hónapja

   ültetett Trabant "terpesztés" után :D

  2. Cloth Sloth
   Cloth Sloth
   Hónapja

   Tatra. Üresen. És nem a túlterhelés miatt. Más független felfüggesztésessel nemigen találkozol manapság.

 34. László Csőke
  László Csőke
  Hónapja

  Szerintem a feloldalas kopásnál egyáltalán nem a túlterhelés a leggyakoribb ok, annál is inkább mivel teherautóknál a független felfüggesztés elég ritka, talán kistehernél elől előfordul. Személyautónál a szarul beállított kerékösszetartás sokkal gyakrabban csinál ilyet mivel egy kormányösszekötő cserénél simán elállíthatod.

  1. László Ördög
   László Ördög
   Hónapja

   és az épp egy kisteher gumi volt. Pl. a Citroen Berlingo is (lehet) teherautó.

 35. scim1a
  scim1a
  Hónapja

  Nem a perdület miatt "púposodik" ki a gumi nagy sebességnél, hanem a centrifugális erő miatt. hu.wikipedia.org/wiki/Perd%C3%BClet#Defin%C3%ADci%C3%B3 hu.wikipedia.org/wiki/Centrifug%C3%A1lis_er%C5%91

  1. Ro Bert
   Ro Bert
   16 órája

   @astonalex78 LOL...

  2. scim1a
   scim1a
   18 napja

   @astonalex78 Jah...értem.

  3. Karesz Csernus
   Karesz Csernus
   Hónapja

   @astonalex78Mind a kettő létezik. hu.m.wikipedia.org/wiki/Centrifug%C3%A1lis_er%C5%91

  4. astonalex78
   astonalex78
   Hónapja

   Ha már tudományoskodunk, akkor csak jelzem, hogy nem létezik centrifugális erő, csak olyan, hogy centripetális...

  5. Sándor Katona
   Sándor Katona
   Hónapja

   Kb ugyan azt mondta, csak "konyhanyelven"

 36. CS
  CS
  Hónapja

  Az kimaradt amikor az asszony kiharapja :D

 37. Rafael Hajdú
  Rafael Hajdú
  Hónapja

  Ezt az embert egész nap elhallgatnám :)

 38. Miaminight
  Miaminight
  Hónapja

  Ember legyen a talpán aki helyesen be tudja állítani a guminyomást(arról már nem is beszélek hogy ha más méretü felni van ,más méretü gumival mint gyári) Oké megnézed mondjuk a tanksapkán hány bárnak kell lennie ,oké mondjuk felmész a gyártó oldalára,oké mondjuk megnézed online kalkulátorral..éééss??Mindegyik már érteket fog megadni garantálom! Ekkor mit csinál a barom autós aki szerette volna helyesen beállítani az érteket?Felfujja annyira amennyire jónak gondolja érzésre!!

  1. László Ördög
   László Ördög
   Hónapja

   Jól látod, de szabadjon megjegyeznem hogy a gyárilag megadott nyomás érték is csak közelítő kompromisszum. Nem csak a gumi kopását tartják szem előtt az autógyártók, hanem többek között az autó viselkedését, úttartását, fékutat, stb.

  2. narancs5
   narancs5
   Hónapja

   Ha gyári méretű gumit használsz, ahhoz a gyári nyomásértékek lesznek jók. Nem kell túlgondolni.

  3. György Szabó
   György Szabó
   Hónapja

   Mért akarsz eltérni a gyártói mérettől?A hülye gyerekek akarnak nagyobb kereket laposabb gumit menőségböl és ezzel rontják a járművük menettulajdonságait.:))

 39. Sándor Maróti
  Sándor Maróti
  Hónapja

  Pontos,precíz elöadás!!!!!

 40. Csaba Tari
  Csaba Tari
  Hónapja

  A cipész kályhába dobta a kaptafát......... Az a pukli azé van vagy amazé?

 41. Maxfan01
  Maxfan01
  Hónapja

  Egy pici korrekciót ha szabad. Oldalfal sérülésnél - ahol a pukli van - alacsony profilú sport abroncsoknál valóban csere javasolt, mert nem éri meg kockáztatni. De! Ballonosabb, kisebb sebesség és terhelési index-el rendelkező gumiknál teljes biztonsággal lehet alkalmazni a vulkanizálásos javítási eljárást, ha a megfelelő méretű tehermentesítő tapaszt dolgoznak a gumi belső oldalára. Természetesen itt is be kell tartani a javítóanyagok gyártójának biztonsági előírásait, de amennyiben a gumi állapota (kora és a mintázat mélysége) engedi, akkor a szakszerűen elvégzett javítás után az abroncs teljes értékűen használatba vehető. Vegyük példának hogy valaki megvásárol egy garnitúra gumit és 2-3000 km után egyik gumi megsérül. Ha a kopás mértéke nem indokolja, akkor teljesen felesleges egy tengelyen mindkét abroncsot cserélni, a sérült abroncs javításával jelentős költség takarítható meg.

  1. darkinvisiblepower
   darkinvisiblepower
   Hónapja

   igen, de közölte érthetően hogy már senki sem foglalkozik ezzel a javítási dolgokkal! Szívem szerint törvénybe hoznám hogy a gumi gyártók vegyék vissza a selejtes termékeket, és adjanak egy másikat helyette!

 42. Ga Ga
  Ga Ga
  Hónapja

  Ezek szerint a legyártott abroncs hibátlan...LOL.

  1. László Ördög
   László Ördög
   Hónapja

   @Cloth Sloth Az igen, hát az ilyen magyarázathoz azért pofa kell. De talán a nagy Michelin éppen megtehette volna, hogy ha más nem, lovagiasságból ad egy új gumit. Ehelyett bedobták ezt a "jó" lerázó dumát... Nem gondolnám hogy vérszemet kapna ettől az autós társadalom és a szétkúrt új gumit rakásra kellene a Michelinnek cserélnie.

  2. Cloth Sloth
   Cloth Sloth
   Hónapja

   Hehe :) Ja. Nekünk volt 1 hónapos Michelin, ami felpuposodott a teherautón. Azt mondták így jártunk, mert nincs rá garancia. A Michelin szerint ők nem gyártanak hibásat. Akkor kedveltem meg őket!

 43. Polar Bear
  Polar Bear
  Hónapja

  Hasznos videó de az Unikornis outfit-et még mindig hiányolom!

 44. Nagy György Attila
  Nagy György Attila
  Hónapja

  Köszi a hasznos videot👍

 45. Ákos Pásztor
  Ákos Pásztor
  Hónapja

  Sokat segített!!!! Nagyon köszi! Már tudom, hogy szilent és gömbfej a lelke mindennek. Ha ezt hamarabb látom egy fél évvel.....

 46. Gerrard Steven
  Gerrard Steven
  Hónapja

  Én azt szeretem ha jó sok levegő van benne!!!!

 47. Péter Varga
  Péter Varga
  Hónapja

  Fűrészfogas kopás?

 48. Sztív B
  Sztív B
  Hónapja

  Azért pont a szálszakadtnál látszott a felnin is hogy besegített ott egy erőteljes járdaszélre kenés/kátyúszélezés.

  1. darkinvisiblepower
   darkinvisiblepower
   Hónapja

   lehet, de a lényeg az hogy láthatóbban tudja bemutatni a különböző kopások okait!

 49. János Hegyesi
  János Hegyesi
  Hónapja

  Jó volt a vidi, de ezekkel tisztában kell lennie mindenkinek aki vezet. Csekkolni kell a nyomást, odafigyelni a verdára, nem csak rúgni neki!. Friss jogsisoknak, rutintalanoknak sok hasznos információ volt! Köszi Kopasz.

  1. dns120ls
   dns120ls
   Hónapja

   Így van, nem tudom most mi a szokás, de nálunk tananyag volt a jogosítvány megszerzésénél.

  2. Tihamér Labancz
   Tihamér Labancz
   Hónapja

   Trilex hidas gépemen még belső is van. Ott mit tegyek?

 50. Dávid Nagy
  Dávid Nagy
  Hónapja

  Futóművesek sem mindig vannak a helyzet magaslatán nálam például harmadik helyen tudták úgy beállítani a futóművet hogy a kormány egyenesen álljon. Elég durva hibáról beszélek sajnos kevés a jó szakember.

  1. Ákos Pásztor
   Ákos Pásztor
   Hónapja

   Néha egy vacak kormány-összekötőn múlik csak a kormányközép. Nálam ez volt.

 51. Jonas
  Jonas
  Hónapja

  Nekem van egy csudajó ford focusom mk1 2003 ból és teljes futómű felújítást kér, de egyszerűen nem éri meg. Inkább kicserélem rajta most a gumit és 2-3 évig még úgy is jó aztán megy a bontóba.

  1. Jonas
   Jonas
   Hónapja

   @László Ördög Próbálok közben óvatosan közlekedni és már folyamatban van az autó le cserélése egy újabbra. Igazából ez az autó még messze nem olyan amiket látni az utakon, de nem én akarok lenni a negatív példa :)

  2. László Ördög
   László Ördög
   Hónapja

   Anyagi szempontot nézve igazad is van. A közlekedésbiztonság más lapra tartozik. Fontosabbnak kéne lennie mint az anyaginak, de hát istenkém, Magyarországon vagyunk..

  3. Peter Kiss
   Peter Kiss
   Hónapja

   Én 4 évesen vettem most 20 éves, és 10 éves korában kapott egy alvázvédelmet. Remélem ezzel egy kicsit megtudom hosszabbítani az életciklusát.

  4. Jonas
   Jonas
   Hónapja

   @Zoltan V. Azt gondolom hogy mindenből van rosszabb és jobb is. Nekem most sikerült egy rosszabbat kifogni

  5. Zoltan V.
   Zoltan V.
   Hónapja

   Volt Focusom, életem legsz*rabb autója volt. Én megtanultam a leckét egy életre. Neked is ezt javaslom! Autót vegyél, ne Fordot!

 52. Árpád Dudás
  Árpád Dudás
  Hónapja

  Ez biztos friss jogsisoknak készült.Aki ezt nem tudja 20-30+ os több kategórás jogsival,az adja vissza.😀

  1. László Ördög
   László Ördög
   Hónapja

   Nem. Ez azért készült, hogy nézd meg a reklámokat. Megnézted? Meg. Célját elérte.

  2. Ferenc Tóth
   Ferenc Tóth
   Hónapja

   @Árpád Dudás jobb is hogy nem lehet ! a sok "okos" így már csak verbálisan tud okoskodni !! :D

  3. Árpád Dudás
   Árpád Dudás
   Hónapja

   @Ferenc Tóth Na, igen 89-ben még gyújtást is kellett állitani a gyakorlatin.ja ma már nem tudsz.

  4. Ferenc Tóth
   Ferenc Tóth
   Hónapja

   többen nem tudják, mint gondolod ! :)

 53. HECH
  HECH
  Hónapja

  Durex szponzorált oktatósorozat mikorra várható? :D Jelmez tippek jöhetnek hozzá kommentben:

 54. IDtechno
  IDtechno
  Hónapja

  Ha reklám lett vóna, nem néztem vóna végig :)

 55. klacy1984
  klacy1984
  Hónapja

  Csak azt az a két paraszt aki dislike-ot adott, azoknak mi nem tetszett?

 56. Patrick
  Patrick
  Hónapja

  Mikor lesz következő roadmovie?

  1. András Arányi
   András Arányi
   Hónapja

   @Joe Don Ne haragudj, de egy nagyon közeli orvos ismerősöm már 40+éve azt tanulta, hogy ha még egyszer bejön egy olyan vírusjárvány, mint a spanyol, akkor nézhetünk. Stimmelt. Azóta fejlődött az orvostudomány, de mégis durva.

  2. oj2000
   oj2000
   Hónapja

   @Joe Don Gődény doki, te vagy ott?

  3. Joe Don
   Joe Don
   Hónapja

   @Tihamér Labancz inkább úgy fogalmazz hogy a szabad világról. Ezzel a globális átbaszással a régi világ megszűnt létezni és egy új önkény uralom bevezetését láthatod, amiben ráadásul közreműködik a társadalom is aki be van szarva egy kreált ellenségtől. És a vicc hogy sokan tudják hogy ezt már 15 éve belengették, billgécc akkor beszélt először programozott oltásokról amik genetikailag módosítják az embereket.

  4. Marci 001
   Marci 001
   Hónapja

   A 16. Hullám után talán😭

  5. Tihamér Labancz
   Tihamér Labancz
   Hónapja

   @Joe Don Igen, újra "álmodozhatunk " csak a szabad Európáról, mint a 70-es években.

 57. RR TT
  RR TT
  Hónapja

  A kátyushoz annyit még,hogy ezért sem kell ráfékezni a kátyura.

  1. Zoltan V.
   Zoltan V.
   Hónapja

   A kátyúhoz annyit, hogy ezért kell olyan helyen élni, ahol nincs! ;)

  2. Péter Tóth
   Péter Tóth
   Hónapja

   És a kormányt sem szabad elrántani, mert ha abba az irányba kormányzunk, amelynél a súly arra a kerékre helyeződik, ahol a kátyú van, akkor még nagyobbat kap a futómű.

  3. ViLLaMVaDaS2
   ViLLaMVaDaS2
   Hónapja

   Meg a fekvőrendőrre se. Mert az aztán rendberakja a futóművet.. Van amelyik még a kartert is.

 58. Janos Varga
  Janos Varga
  Hónapja

  Ugralo kereknel inkabb jellemzo, hogy a megutte a felnit es elmaszott a suly, vagy siman szar a centir. Azt barmilyen jo gatlo van az ugy fogja rugdosni, hogy nem tartja meg. Jo lett a henkuk pont bemutato. Szeressuk a tantobacsi orait.

 59. CRAS OVER RIDE
  CRAS OVER RIDE
  Hónapja

  Kôszi szèpen ,fajin volt! Pacsiii!