„Az egyház egy 2000 éves cég, lomha cégkultúrával” | Interjú Hodász Andrással

4 400 Megtekintés 186 E

Hodász András római katolikus pap, s bár még csak hét éve szentelték fel, az egyik legismertebb egyházi személyiség Magyarországon, valamint a Papifrankó HUpac-csatorna vezetője. Adásunkból kiderül, hogy hogyan lett a vállalkozó édesapa fiából atipikus módon a művészetek iránt érdeklődő fiatal, aki színdarabot rendez és verset ír, majd végül a papi pálya ragadja el. Hodász András rendszeresen használ céges analógiát az egyház kapcsán, a Partizánban részletesen kifejti, hogy mit gondol hierarchiáról, „céges” lojalitásról, engedelmességről, hatékony munkavégzésről. A kormány homofób törvénye miatt újra aktuálissá vált pár évvel ezelőtti köztelevíziós megszólalása a homoszexualitás kapcsán, adásunkban reflektál akkori szereplésére is. A Papifrankó újraindulása kapcsán elmondja, hogy hogyan változott meg az álláspontja a politikai vélemény- és szerepvállalásról. És megtudhatjuk, vajon miért jár egy pap pszichológushoz.

Tetszett az adás? Akkor szállj be a finanszírozásunkba, legyél patronálónk, és férj hozzá az extra tartalmakhoz is!
www.patreon.com/partizanpolitika

Egyszeri, vagy rendszeres banki átutalásos támogatással is segítheted a finanszírozásunkat!
Számlaszám (Partizán Alapítvány): 16200106-11669030
Közlemény: Támogatás
Külföldről: IBAN: HU68 1620 0106 1166 9030 0000 0000 BIC/SWIFT kód: HBWEHUHB

Nem tudod nézni? Most már hallgathatod is:
open.spotify.com/show/18YmaCQ...

Kövess minket Instán:
partizanpol...

Csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz:
groups/parti...

Megjegyzés

 1. józsef horváth
  józsef horváth
  56 perccel

  "Mi az egyház cèlja?" A pènz, pènz, pènz! Semmi más.

 2. György Hudanik
  György Hudanik
  16 órája

  András atyát úgy ültették bele újra a hintába hogy észre sem vette. "Ne adjátok azt, a mi szent, az ebeknek, se gyöngyeiteket ne hányjátok a disznók elé, hogy meg ne tapossák azokat lábaikkal, és néktek fordulván, meg ne szaggassanak titeket." Talán érteni fogja.

 3. György Uborka
  György Uborka
  Napja

  Mitől? ill. kitől partizán? ehhhh...

 4. Farkas Toth
  Farkas Toth
  Napja

  az atya nem hom.okos???

 5. Doktor Kotász
  Doktor Kotász
  Napja

  Jó kis beszélgetés, annak ellenére, hogy a kérdések többségét az identitáspolitika sematizálja. Kicsit olyan érzésem van, mintha Gulyás Márton szerint az interjúalanynak kéne egyszemélyben megoldania az egyház rendszerszintű problémáit. Volt egy pont, amikor Gulyás Márton mintha szándékosan értetlenkedett volna, amikor a fiatalok önmegtartóztatásáról volt szó.

 6. Mária Bálint
  Mária Bálint
  Napja

  Makó Jertuzsálemtől. Fingja sincs a vallásról ennek a kis nyighajnak. Ritka sötét buta alak.

 7. Shin Bei
  Shin Bei
  2 napja

  Nem tudom, Jézus beszél-e a homoszexualitásról, de arról biztosan, hogy add oda a vagyonodat a szegényeknek. Innentől fogva, hogy melyik társadalmi kérdésben alkot vagy nem alkot véleményt az egyház, elég szubjektív és hipokrita hozzáállásnak tűnik. Elég szomorú, hogy a szekularizáció olyan mértékben nem valósult meg, hogy az egyháznak (bármelyiknek is), még számíthat a véleménye politikai és társadalmi kérdésekben. Sőt, ha úgy vesszük, a homoszexualitás kvázi magánügy, ebbe lelkesen beleszólnak, míg a szegénység, ami húsbavágó társadalmi ügy, nem üti át az ingerküszöbüket. Örülök, hogy adnak pokrócot lokálisan a szegényeknek, de azt ne felejtsük el, hogy súlyos összegeket kapnak az adóforintjainkból - abból az adóból, amint mindenki fizet, nem csak a 8% aktív hívő, hanem az ateisták és más vallásúak, vallás nélküli hívők is. Szóval ez nem a maximum, hanem ez a minimum, ami elvárható tőlük.

 8. Zoltán Kas
  Zoltán Kas
  3 napja

  Sajnálom a tényt, hogy Gulyás Márton sem jobb, mint bárki a neten abból a szempontból, hogy prejudikált értékei alapján készít műsorokat. Szerintem ez korlátolt gondolkodásra vall. Mondjuk ezzel a szemben oldal is küzd. Én nem.

 9. János Takács
  János Takács
  4 napja

  Nagyszerű beszélgetés volt, Marci! Fantasztikusan jókat kérdeztél, tökéletesen rávilágítottál az egyház gyenge pontjaira, és arra, hogy a katolikus egyház valójában egy, a Jézusi tanítástól eléggé elrugaszkodott, és távoli, a hatalmi pozícióból egy, a politikai hatalmat kiszolgáló szervevzetté leredukálódott intézmény! Jó pár kérdéseddel rávilágítottál arra, hogy az egyház sok ideológiai véleménye valójában nem más, mint Istentől, és a Jézusi tanÍtástól igen távoli, pusztán az egyház hatalmi érdekeit szolgáló nézet, vagy egy kisebb, felsőbb papi csoport egyéni véleménye, minden Isteni nézőpontot nélkülözve!

 10. Simonné Daniella
  Simonné Daniella
  4 napja

  Ezt a karácsonyi dolgot nem értem. Nálunk minden szenteste családtagként itt van a papunk. 2015 óta. Húsvétkor is. Nincs olyan család az egyházközségben aki befogadná a papot? Én értem hogy családi ünnep de a papnak a hívek a családja. Minden évben akár más-más családhoz is mehetne a pap. Miért van az hogy a templomban a mi atyánk de azon kívül már nem?

  1. Gyurkovics Rita
   Gyurkovics Rita
   4 napja

   Nem tudom elképzelni, hogy ez a családokon múlna, talán nem is tudnak róla mit "szenved", talán azt hiszik hazamegy, vagy édesanyja megy hozzá. Mellesleg biztos vagyok benne, hogy hívei között is van magányos ember, csak egymásról nem tudnak, ez egy élő közösségben nem fordulhat elő.

 11. Bla Blabla
  Bla Blabla
  4 napja

  Az egyház és a papok a leg hitványabb társulat a világon! Egy olyan dologhoz asszisztálnak amiről nem is tudják, hogy létezik! Bármelyik mesekönyvre rá lehetne aggatni a Biblia címet. Csak mert anno valakik azt mondták, a Bibliára, hogy ez szent és sérthetetlen attól még nem kell elhinni ami benne van.

 12. Roza Papay
  Roza Papay
  4 napja

  Minden papnak van zabigyereke,ezért mondják minden bácsinak köszönj mert nem tudod ki az apád.Van nálunk is pap a családban,azért lett pap mert utált dolgozni,jó szinész lett,úgy ,hogy ismerem a ténykedésüket.

 13. Hortenzia Sarolta Bíró
  Hortenzia Sarolta Bíró
  5 napja

  17-18' körüli beszélgetéskor a műsorvezetőnek igaza van!

 14. Katilina2
  Katilina2
  5 napja

  a progresszív adózásról bebizonyosodott, hogy megállítja a gazdasági fejlődést, mert miért is dolgozzak többeet, fejlesszek, hogy nagyobb legyen a hasznom, ha úgyis elveszik tőlem???

 15. Katilina2
  Katilina2
  5 napja

  itt igenis van az "osztályok" között átmozgás. Tudjátok, hol nincs? Úgy Ázsiában, Afrikában, és az USÁban! Na ott súlyos pénzeket kell fizetni az oktatásért. Itt, aki akar, az tanulhat ingyen, mostmár napi 3-szori étkezést is biztosítanak, a szülők sokkal durvább visszatartó erő egy gyereknek, mint a "rendszer"....tanár vagyok. Ennek utána kéne nézni, mielőtt ilyen hülyeséget mondunk, mert az 1800-as években, Marx idején ez volt a jellemző és leírta egy könyvbe, az nem biztos, hogy most is így van...

 16. Katilina2
  Katilina2
  5 napja

  azért az szép, hogy az MTV-t gyalázzák, egy ugyanolyan elvakult csatornától, ami ugyanazt testesíti meg, csak a másik oldalon..:D:D:D ez kicsit nevetséges, így ledegradálni valamit, ami lényegében ugyanaz, mint ez a csatorna...

  1. babarcz
   babarcz
   5 napja

   Nem gyalázzák, csak tény, hogy az MTV "közszolgálatisága" köztudottan, kizárólag kormánypárti. Pl. a választások előtt, talán emlékszik: öt, azaz öt perc időt adtak az ellenzéki jelöltek számára nyilatkozni.... Gulyás Márton csatornája egészen más. Saját. Mellesleg sorra hívja meg több órás beszélgetésre a kormányon lévő politikusokat.

 17. Simon Katona
  Simon Katona
  6 napja

  Az egész katolikus egyház bibliaellenes barátocskáim. A pápátok meg egy bábu a nagyhatalmak és a sátán kezében.

  1. Doktor Kotász
   Doktor Kotász
   2 napja

   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

 18. Gábor V.I.
  Gábor V.I.
  6 napja

  Nagyon szinpatikus ez a fiatal pap bácsi... 👍

 19. Ilona Vámos
  Ilona Vámos
  6 napja

  Marci be akarja vinni András atyát a napi poltikába.

 20. Zsófia Horváth
  Zsófia Horváth
  6 napja

  Marci fantasztikus volt, mint mindig. Többet gondol az atyáról, mint amit ő vállalni akar, sajnos.

 21. Mariann Komives
  Mariann Komives
  6 napja

  A papok nevelése nagyon hiányos! Világ látásuk pláne! Én két papot tudok elfogadni hitelesnek. Az egyik Várhegyi Asztrik, a másik Beer Miklós püspök és itt a pont! Marcinak gratulálok!

 22. Zsolt K
  Zsolt K
  7 napja

  34:29- "Jézus amikor felmegy a Mennybe, még nincs Biblia" - de igen, van! Jézus maga idézte pl. Ésaiás könyvében foglaltakat, magyarázta a Zsoltárok könyvét, és vannak ószövetségi próféciák is, melyek elővetítik a Messiás eljövetelét. 35:10 "Egyháznak van a tekintélye, mert azt Jézustól kapta" - a korai kereszténység nagy alakjai (Máté, Márk, Lukács, János, István, Júdás, Pál, Péter) semmiféle tekintélyt nem engedtek meg maguknak. Nem kezdtek el máshogy öltözni, nem kezdték el magukat "atyának", "tiszteletes úrnak" és más efféle címeknek hívni. Jézus semmiféle tekintélyt nem adott az egyháznak. 35:14 "Jézus megígérte, hogy amit az egyház általánosságban tanít, az igaz lesz" - De Jézus sohasem tanított a katolikusok által olyannyira áhított és gyakorlott Mária-tanokról, nem tanított védőszentekről, sem pedig purgatóriumról. Péterről pedig - ja, a pápaság intézményét nem találjuk meg a Bibliában - az derül ki, hogy Péter elhivatott apostol volt ugyan, de sem hitében, sem szolgálatában nem volt feljebbvaló a többi apostolnál. "...és ennek a tanításnak a terméke a Biblia" - Nem! A Biblia az ószövetségi könyveket is tartalmazza, és Jézus azért nem azért jött hogy eltörölje a törvényt, hanem hogy betöltse azt. És az Írás fel nem bontható. Egyébként érdemes végignézni, hogy tekintett Jézus a SzentÍrásra (mert már abban az időben is volt). Mert Jézus soha sem hagyott egyetlenegy Igét sem befejezetlenül, mondván, hogy majd a tanítói egyház azt befejezi. És nem tekintett egyetlenegy Igét sem hamisnak, hogy majd a tanítói egyház azt megváltoztatja. Csak az a baj, hogy a tanítói (vagyis a katolikus) egyház feljebb emelte a saját - hamis tekintélyből fakadó - tanításait a SzentÍrásnál, és teljességgel elismeri pl. a Bibliával összeegyeztethetetlen pápaság létezését, vagy pl. a Máriával kapcsolatos - hamis - tanításokat. Na ez a helyzet Hodász "atya"!

 23. Gergő Kincses
  Gergő Kincses
  7 napja

  Tudja esetleg valaki Hodász András e- mail címét?

 24. Juli Juli
  Juli Juli
  8 napja

  Egyszeruen rosszul vagyok ettol az egesztol 😃 koszi Marci a munkatokat!

 25. julia kivan
  julia kivan
  9 napja

  Kösz, Marci!

 26. timyfarkas
  timyfarkas
  9 napja

  "Amit a hívek bedobálnak én abból kapok" :) :) :) És biztos elhiszi. Nem ezért, hanem úgy az egészért nem vált a kedvencemé az atya. Fogalma sincs az életről, és ezt prédikálja. Nem lesz belőle Böjte Csaba. Marci viszont iszonyat felkészült és fantasztikus koncentrált volt. volt. Gratula.

 27. Lona Lizi
  Lona Lizi
  9 napja

  Marci, sajnos azt kell mondjam, h ez már több a soknál részedről. Ezt nem tudom már szó nélkül hagyni. Ez a Karácsony G. interjú óta feszít. Ha van időd mindenképpen olvasd el, mert kezdesz olyan agyatlan lenni ezekkel az adókulcsokkal kapcsolatban, mint azok a kevés eszűek, akik remegve töltögetik ki a nemzeti konzultációt, és elsőbbségi térti-vel küldik vissza. Mert azt hiszik, h számít a véleményük, és h nem kisarkított, manipulatív csapda az egész… Krisztián Hildebranddal értek egyet: „Csak ezt az egykulcsos vs többkulcsos, újraelosztós becsípődését ne ráncigálná elő állandóan... magának mindenről ez jut eszébe?” Most már engem is kezd zavarni ez a KOMMUNISTA szemléletmódod. „Válasszuk a könnyebb utat. Ne a politikusokat számoltassuk el, vegyük el attól, akinek van.” Mikor Karácsonyt interjúztattad, ott is láttam, ezt a primitív hozzáállást. Eme berögződésed okán csak azt nem vetted észre, h Karácsony szőrmentén elismerte, h pont a NER közeli új gazdagokra nem fogják tudni ráhúzni (akik miatt elvileg elsősorban bevezetnék). És tulajdonképpen már most jó előre leszögezte h bármire, magyarázat nélkül el lehet majd költeni pl az ingatlan luxusadóból befolyó összeget. Nem is kell arra költeni, amire eredetileg mondták, h amiatt szednék be.) Ergo megint szabad rablás lenne. Egyébkén a világ néhány országában ARÁNYOSAN kevesebb, kisebb % adót fizetnek az egyre magasabb és magasabb jövedelműek, persze nem nagyságrendekkel (be max ugyan azt a %-ot), mert egy jóval magasabb jövedelemből, ugyan az a %, vagy még egy kicsit alacsonyabb % is SOKKAL NAGYOBB ÖSSZEG, mint az alacsonyabb jövedelmekből. Ez egyszerű matek. (Ha nagyban vásárolsz, mondjuk 50L étolajat, akkor nem azt fogják mondani, h ha neked ennyi pénzed van, h ennyit meg tudsz venni egyszerre, akkor neked 20%-kal drágábban adják. Hanem KEDVEZMÉNYT fogsz kapni.) Ráadásul, ha mint egy „gesztusként” 1-2%-ot elenged a kormány a vagyonosoknak (ÖSSZEGRE még mindig sokkal többet adóznak, mint a kisebb jövedelműek), akkor azok sokkal nagyobb kedvvel fektetnek be az adott országban, és nem viszik a gyáraikat, befektetéseiket, más országokba. És még munkahelyeket is teremtenek. Sőt, akár még komolyabb karitatív beruházásokra is hajlandóak (ill. ezt az állam el is várja cserébe). De ha az amúgy is MAGAS ÖSSZEGRE akár 1000X, 10.000X többet adózó (átlagos jövedelmű állampolgárhoz képest) milliomost, még megcseszik pár % plusz adóval, akkor az majd máshonnan igyekszik behozni a veszteségét: más országba viszi a túladóztatott pénzét, eleve más országba viszi a vállalkozását, h már ne is keljen „túladóznia”, stb. Ezzel csak a gazdaságnak ártanának. Ha meg bármely megszorítás (új adórendszer, ingatlan adó, stb.) véletlenül még is érintene NER közeli valakiket, akkor, ha pluszban 1000 egység adót elvesznek tőlük, a mutyik útján, majd 2000 egységet visszavesznek. Tehát ez a „nagyszerű” kommunista utópia, DUPLÁN DEFICITES lehet majd az államnak. Azzal meg különösen fel tudják cs.szni az agyam, amikor nem képesek átlátni, h éppen egy pöcegödör fölé rögzített szűrőt próbálunk megtölteni vízzel. És ha nem sikerül, arra fogják, h azért van, mert szegény kispénzű emberek csak csészékkel tudják töltögetni, úgyhogy emiatt a gazdagabbaknak tartálykocsival kell hozni a vizet. Aztán mikor „furcsamód” így sem tudjuk megtölteni a szűrőt, akkor egy barom (bár igazából mégis csak zseni, akinek a Partizán is totálisan bedől), előáll azzal, h az lesz a megoldás, ha a gazdagok innentől nem is vizet hoznak a tartálykocsival, hanem a legdrágább pezsgőt kéne. Na gratula. De ez tényleg mindig bejön. Az álságos Robin Hood baromság. Amit te is besz.ptál... A másik tuti variáció kb akkora csapda, mint a nemzeti konzultáció kisgyermeket nevelő családok támogatásról szóló kérdése (v tulajdonképp bármelyik). Mert ugye vagyonos emberek is nevelnek gyereket…. És mint tudjuk ezek a támogatások nem a szülőt illetik meg, hanem a gyermeket. Tehát nyilván mindenki bőszen X-elgeti h IGEEEEN!! 1000rel támogassuk a gyerekes családokat (mert ugye a másik opció lényegében az, h ne tegyük csak sz.rjuk le őket magasról). Aztán mikor majd milliomosék is felveszik a támogatásokat, ahogy most is (ne adj’ isten, még akár vmiféle ARÁNYÍTASSAL a jövedelemhez, v adóhoz), akkor bőszen lehet lobogtatni a konzultációs papírt, h: TI AKARTÁTOK! Megbeszéltük! SOK FÉLE JÖVEDELEM LÉTEZIK. SOK FÉLE ADÓ ARÁNNYAL. Pl. egy bináris opciózásból származó jövedelmet, és az arra vonatkozó adókat, össze sem lehet hasonlítani egy egyéni vállalkozással, v alkalmazotti bérrel és terheivel. És bizony a kiemelkedő jövedelmeket, különböző lépcsőkben, újabb „befizetni valóval” terhelik (x% y%-a.- Csak NAV-val szorosan együttműködve sikerül tisztességesen megcsinálni a könyvelését) Nálam legalábbis így van a bináris opciónál, mert az alap az, h szerencsejáték adózása alá esik, és 12-13% a NYERESÉG adója. DE TÁVOLRÓL SEM FIZETEK ILYEN KEVESET A VÉGÉRE. Hanem közel 30% lesz az, ha jól megnézem, és adott esetben ez lehet magasabb is. Az 1 kulcsos adórendszer nagyon könnyedén jelentheti azt is, h ezeket a „sallangokat” lepucolják, és tényleg csak az „alap/egyen” adók maradnak mindenki számára. Viszont az valamivel magasabb lesz a vagyonosabbaknál. De a többi teher eltűnésével, összességében a gazdag kevesebbet tehet be közösbe, mint a mostani rendszerrel. És akkor megint lehet mondani, h EZT TI AKRTÁTOK! MI MEGCSINÁLTUK! Bár mondjuk, nekem ez utóbbi nagyon jó megoldás lenne. De ha csak szimplán emelnének az adómon, akkor nyilván sokkal kevesebbet adományoznék, itthon, ill. az itthon gyártatott cuccaimat (amik nyilván drágábbak, mint pl. Kínában gyártásnál lennének, de a földrajzi közelség miatt és az itthoni gazdaság támogatása végett itthon gyártatom), azoknak gyártását mégis csak Kínába helyezném át. EZZEL NEM VAGYOK EGYEDÜL! Senki sem önmaga ellensége. Akkor most döntsd el, h melyik adókulcs verzió a jobb!

 28. Dániel Mészáros
  Dániel Mészáros
  10 napja

  A legjobb az egészben, hogy legalább Marci szembesült a tiszta evangéliumi üzenettel, ami látszólag letaglózta ahogy lesuttyózta magát.

 29. János Hajnal
  János Hajnal
  10 napja

  Jó volt! Bár a nagy részét a tiszteletes úr szerintem egy másik tiszteletestől "leste" el.... ;)

 30. Zoltán Bányai
  Zoltán Bányai
  10 napja

  Ha láttam már eltévedt embert az életben akkor ez a pap az volt. Pl Szenteste hazamegy az üres paplakba mint nehézség. Miközben az egész életét elvileg a hitnek és Isten szolgálatának ajánlotta. Akkor hogyan lehet magányos? Mit akarna csinálni Szenteste? Úgy képzelném pl imádkozik és elmélkedik Jézus születését ünnepli. Ehhez minek kellene társaság neki? Hiszen minden evilági hívságról lemondott mikor papnak szentelték. A riporter szörnyülködése ezen a problémán is komoly szint. Tovább nem néztem de gondolom hasonló színvonal lehetett. (azt sem gondoltam egy pap pizzát rendel , valahogy úgy képzeltem ha nincs más étel elvan kenyéren és vízen annyira spirituális a szemlélete észre sem veszi, hogy éhes, ha nincs kaja böjtöl egyet. Valahogy ez is olyan földi dolog amin felülállónak képzelnék egy papot. Elképzelem, hogy egy buddhista szerzetes meditációhoz rendel egy pizzát Nepálban a kolostorba mert nincs kajája és éhes. Arról nem is szólva ki eszik ilyen szemét kaját amit pizza címszó alatt kiszállítanak Mo-n. )

 31. Henrik Bolberitz
  Henrik Bolberitz
  10 napja

  Tiszteletre méltó Hodász atya törekvése arra, hogy közelebb hozza az egyházat az emberekhez, különösen a fiatalokhoz. De a történelem azt bizonyítja, amit az egyház feje, az Úr Jézus mondott: " nem nagyobb a tanítvány mesterénél. Ha engem üldöztek, titeket is fognak". A népszerűség-keltés nem célja, de nem is eszköze a katolikus egyháznak. Az egyház nem párt, nem termék, amelynek célja minél nagyobb népszerűség megszerzése. Az egyház tagjai, az egyes emberek, akik Jézus tanításának megtartásával (illetve arra irányuló törekvéssel) kívánják elérni céljukat, az örök életet azaz az üdvösséget. Ez ellentétben áll a világi célok (anyagi javak, önző egyéni örömök, élvezetek) kizárólagos megszerzésére való törekvéssel. Nem népszerűségre kell törekedni, hanem hinni kell Úr Jézus tanításában. A hit adománya különös kegyelem, amit ha valaki megkap, az az életnek valódi értelmet ad. Erre kell törekedni és nem engedmények által megszerzett népszerűségre.

 32. Yorgos2007
  Yorgos2007
  10 napja

  13:52 Szentelés! :)

 33. Norbert Mezei
  Norbert Mezei
  11 napja

  Olah Gergő szinkronhang.

 34. Ilona Ildikó Sándor
  Ilona Ildikó Sándor
  11 napja

  Isten országának evangéliuma hírdettetik,....... Van egy Királyunk, Jézus a Krisztus, aki nélkül semmit nem cselekedhetünk. 💞

 35. esztre1
  esztre1
  11 napja

  Az nem tudható, hogy mennyire nem ismeri egy pap a mai magyar társadalom jövedelemforrását, de félelmetes mennyire elszakad a valóság és az egyházi tanítás.

 36. esztre1
  esztre1
  11 napja

  28:50: Zseniális

 37. Doman Katula
  Doman Katula
  11 napja

  passzív-agresszív kellemetlenkedés egy órán keresztül

  1. Ergo Caustic
   Ergo Caustic
   9 napja

   Mire gondolsz?

 38. Lellushka ASMR
  Lellushka ASMR
  11 napja

  Csodálatos költő, csodálatos ember.

 39. Gollam99
  Gollam99
  11 napja

  A cím talán kicsit bulváros lett, de a beszélgetéssel semmi probléma. Hajrá, Partizán!

 40. Diána Németh
  Diána Németh
  11 napja

  Ismét egy lebilincselő beszélgetéssel, és magvas gondolatokkal lettem gazdagabb. Köszönöm, Marci, köszönöm, Atya, köszönöm, Partizán! Azt a fajta kultúrált, nyílt, őszinte és tisztelettudó megszólaltatást, amit képviselsz, tanítani kellene.

 41. Dora X
  Dora X
  11 napja

  Nem kell ehhez pszichológus, csak annyira pap, Hodász András, amig a komfort-zónáján belül maradhat.

  1. Vince Óvári
   Vince Óvári
   10 napja

   Te egy kicseszett géniusz vagy, mindenkinél többet tudsz, nagyon köszönöm az egész platform nevében hogy megmondtad a tutit.

 42. istván tardy
  istván tardy
  11 napja

  Aha a hívek adományaiből megy a tb-d, a nyugdíjad meg a fizetésed...hodász atya, nagyon ostoba vagy...

 43. disulfiram62
  disulfiram62
  11 napja

  Fábryt kéne már meghívni! :)

 44. Edit Lukács
  Edit Lukács
  11 napja

  Z

 45. Lajosne Varga
  Lajosne Varga
  12 napja

  Hány ember nem születik meg Isten dicsőségére a cölibátus miatt?

 46. Dáma Pikk
  Dáma Pikk
  12 napja

  OMG Marci, hogy bírsz ennyire hadarni?? :O Kicsit több szünet, tagolás, beszédtechnika... levegő...

 47. Judit B
  Judit B
  12 napja

  Nagyon érdekes volt.Ateista létemre.Bár 1-2 kérdés bennragadt...önmegtartoztatás,normális,1 fiatal embernél,miért jár pszihológushoz?karácsony egyedül?Nagyon furcsállom,amikor van családaja..testvér...

 48. Balázs Hujder
  Balázs Hujder
  12 napja

  Érdekes hogy ennyire nyitott meg művelt az atya, mègsincs semmi egészséges ösztöne a dogmàkkal, pedofíliàval, szegénységpolitikával kapcsolatban és számtalan égbekiáltó egyházi dogmàval baja? az egyháznak mint intézménynek egy 21. szàzadi kuktúrpolgàrnak, az embernek mindent el kell nézni? Olyan ez a hozzáállás mint a középkorban…. Látom hogy ott van az ellentmondás de nem kérdezek…. Talán ezért nem megy a “cèg”se… mert ilyenekről hiteltelen és büdös az egész….. De miért ne lehetne az egyház emberibb? Őszintébb?

 49. Gabor Haraszti
  Gabor Haraszti
  12 napja

  Amikor egy buta pap hagyja, hogy a sátán felhasználja... A püspökének nem kéne vele beszélnie?

  1. sima Csoma
   sima Csoma
   12 napja

   @Gabor Haraszti felhasználja, ez van.

  2. Gabor Haraszti
   Gabor Haraszti
   12 napja

   @sima Csoma nem sok eredménnyel akkor :( a kevélységén át tudta most is megtámadni. Egyszerűen nem elég okos hozzá, hogy átlásson a manipuláción.

  3. sima Csoma
   sima Csoma
   12 napja

   Már beszélt vele előtte.

 50. Tamás Tóth
  Tamás Tóth
  12 napja

  Kiváló müsorfolyam, értékes tartalom! Engem viszont kezd zavarni, amikor Marci -ritkán, de ismétlődően - kérdéseivel számonkérő benyomást kelt. Amúgy ELŐRE!

 51. Gáspár András
  Gáspár András
  12 napja

  Ezután már csak Nagy Gergely hiányzik a Partizán repertoárjából 😛 (vicc nélkül, el lehetne hívni, ha nem is most de majd ha kicsit felfut)

 52. Buda Sardi
  Buda Sardi
  12 napja

  Cég?!A komcsit megöli az ilyesmi.Gyere le Jóisten!

 53. Vago Daniel
  Vago Daniel
  12 napja

  semmiért sem vállat felelősséget. sem a saját kijelentéseiért, sem az egyházáért, amit képvisel (mert bizony képviseli).

 54. Mihály Bajusz
  Mihály Bajusz
  12 napja

  szerintem az evangélium, intézményesítésé sátáni dolog

 55. Tibor Magyar
  Tibor Magyar
  12 napja

  Szerintem kicsit igazságtalan voltál Andrással. Ő a maga szintjén ezt tudja tenni, te meg csinálod ezt a műsort. Ki karddal ki pennával harcol egy jobb világért. Ezekhez a kérdésekhez tényleg egy befolyásosabb egyházi személyt kellett volna meghívj.

 56. Klára Nemes
  Klára Nemes
  12 napja

  masodikeljovetel.hu/kommunizmus-melytol-oly-regota-felnek-nyugati-vilagban-most-titokban-megalakul-egy-vilagmeretu

 57. MrBraunX
  MrBraunX
  12 napja

  Ok, én eddig is rajongva néztem pár beszélgetős videótokat, de ez most annyira jó volt, hogy De ja Vue-t éreztem: a 80-as évek csodás rádiós és TV-s beszélgetős műsorai a 80-as évekből, amiket Vitray Tamás, Szilágyi János és Déri János fémjeleztek. Intellektuális paradicsom a csatornátok, a napjainkra jellemző igénytelen, egybites TV "műsorok" idején.

  1. esztre1
   esztre1
   11 napja

   Igen én is így érzem. Ez a pontos meghatározás

 58. zene
  zene
  12 napja

  Szentlélek helyett világi trainnereket akar megkérni arra, hogy jobban működjön a parókia? Jól értettem? Ez borzalmas. Próféták és apostolok által vezeti az úr a plébániáját. Valamiért csak a másodikat veszi manapság igénybe az egyház. Bár tuti nem olvassa az Atya az írásomat, de szervezzen Szentlélek szemináriumot, kérje fel Kemenes Gábor atyát. Növesszen fel pár 16 éves prófétát. Kenet lesz a parókián. Ismételje meg 6 évente. Kenet lesz a munkáján. Azért ég ki, mert önerőből csinálja, nem az Úr kenete által. Ettől függetlenül nagyon szeretem Hodász András atyát. Ha olyan papok lettek volna mint ő fiatal koromban akkor papnak mentem volna. Férfi a javából. Felnézek rá, követendő példa. Az tök mindegy, hogy ha lesz 10 dolog amiben nem értünk egyet. Miért az ószövetségbe keresitek a homoszexualitás elutasításáról szóló törvényt? Újszövetségben is van több passzus. Kicsit többet kellene forgatni a bibliát. pl.: Róma 1,27 "A férfiak hasonlóképpen abbahagyták az asszonnyal való természetes életet, egymás iránt gerjedtek vágyra, vagyis férfi férfival űzött ocsmányságot. De meg is kapták tévelygésük megszolgált bérét."

 59. Balázs Fenyvesi
  Balázs Fenyvesi
  12 napja

  érdekes hogy sokakat foglalkoztat a hajléktalan kérdés.ésaz állam illetve külömböző szervezeteknek kellene megoldani ezt a kérdést,hogy senki ne legyen hajléktalan.nekem van otthonom autom mindenem,a legbölcsebb döntés,ha elherdálok mindent,és megyek hajléktalannak ,mert akkor felemelnek.na ez a hajléktalan mentalitás tisztelet a kevés kivételnek.

 60. József Balogh
  József Balogh
  12 napja

  Sajnálatos tájékozatlanságában hogyan gondolhatja hitelesnek papi megnyilvánulásait? Úgy, hogy nagyon tájékozatlan. Nem zavartatva magát még pózolására is rájátszik. Egy szóval: éretlen.

  1. Tesz- Vesz
   Tesz- Vesz
   12 napja

   mit vársz tőle? a marvel-filmeket imádja ez a szerencsétlen. a másik szektás csaj megmondta, akiugrott kdnp-s

 61. Tűz Mester
  Tűz Mester
  13 napja

  ha bárkit érdekelne a Biblia álláspontja a meg nem válaszolt kérdésben: Mármint: részlet az Elnök embereiből; bűn-e a homoszexualitás? Jelen videó 32:05. (kedves Gulyás Marci kösz ezt, és a többi videót. Jól csinálod, sok sikert! Ezt a kérdést pedig elmagyarázom neked, ha megengeded Hodász Andás helyett :-) A Bibliát, mindig a Biblia magyarázza, (nem a katolikus egyház :-) ! Jézus szerint ugyanis: "az írás fel nem bontható". Vagyis egyes részeit nem lehet kiragadni összefüggéseiből, környezetéből. És az egész, komplex mondanivalójával szembe állítani. Itt pontosan ez történt! Az úr (én sem láttam a filmet, nevét nem tudom; ezért elnézést) a homoszexualitást bűnnek mondó, olyan részt citál, ami csak 1 népcsoportra, Izrael népére vonatkozik (Mózes 2. és 3. könyve). Ezekben Isten szövetséget köt Izrael népével. És ehhez egy sor rendeletet-parancsolatot-ígéreteket-stb... ad a nemzetnek. Lásd a szombat megtartása, a 2 féle mag, a rabszolgák kizsákmányolásának tiltása, stb,... De ezek nem univerzális, vagy fundamentális parancsolatok. Ha ezekre lennénk kíváncsiak, akkor pl. a Mózes 1. Könyvére kellett volna hivatkozni. Ott ugyanis az első emberpár teremtésének története van leírva. És a szexualitás lényege, célja, keretei, stb,.. leírva. Konkrétan férfinak, és nőnek teremtette az ember párt. És mondta: "elhagyja az ember apját, és anyját (holott Ádámnak, Évának ilyen nem volt :-), ragszkodik feleségéhez, és lesznek ketten egy testté"! Tehát a szexuális egyesülést 1 férfi, és 1 nő közötti aktusként írja le. De ugyanennek az 1. Mózes könyvének a homoszexualitással kapcsolatban is van mondanivalója. Ismétlem, ez az Izraellel való szövetségkötés előtt, nem sokkal a vízözön után! Tehát egyetemes jelentőséggel, felhatalmazással bírnak az egész emberiségre. Szodoma, és Gomora története. Ahol a városok valamennyi férfia (nem kisebbség volt homoszexuális, hanem a teljes férfi lakosság. Ebből is látszik Isten véleménye nem demokratikus szavazáson dől el bűn/igazság tekintetében.) erőszakos módon homoszexuális aktusra akarta kényszeríteni a Lóthoz vendégségbe érkező 3 személyt. Itt is nyílvánvaló a Biblia álláspontja a homoszexuális aktussal kapcsolatban. Ezért Amerikában, vagy a föld többi országában a homoszexualitással kapcsolatban a 2. Mózesre, vagy 3 Mózesre hívatkozni irreleváns, tévedés. Okosnak tűnő butaság a filmrészlet. Mint ha valaki ismerné a Bibliát, miközben mégsem :-) olyan példával tudnám érzékeltetni, mint ha valaki a csak katonákra, rendőrökre vonatkozó (fegyvertrtási, vagy egyéb rendvédelmi) szabályokat, követelné meg egy pedagógustól, vagy egyéb civil foglalkozást űző polgártól. Viszont! A 'minden civil' foglalkozást űző személyre vonatkozó állampolgári kötelezettségek (adózás, Kresz betartása, vagy lopás, nemi erőszak tiltása); ezek viszont ugyanúgy vonatkoznak a rendőrökre/katonákra is. Hozzáteszem Jézus is, és az Új szövetség is megismétli ezt az álláspontot a témában. Ami szintén egyetemes (nem katolikus ! hanem egész emberiségre kiterjedő értelmében :-)! ). Hiszen, ha az evangélium, kegyelem ilyen komplex, Ádám valamennyi leszármazottjára érvényes, akkor az apostoli levelek, egyéb rendelkezések is. Ui: Jézus sosem volt vádló. Sosem a bűnökkel szembesítette azokat, akik felvették vele a kapcsolatot. (A Biblia tanulsága szerint, jelen történelmi ciklusban is egyetlen közbenjáróként közvetít az emberek/emberiség, és az Isten/Atya között. Lesz időszak, amikor felölti a bírói tallért :-), de ez később lesz). Nem a tévedéseket, bűnöket vágta fejükhöz; hanem Isten irgalmát közvetítette. Lásd házasságtörésen tetten ért hölgy. Nem megvetette, kirekesztette, vagy megbélyegezte őket. Hanem azt hangsúlyozta, hogy a bűnös életmódot felhagyó, abból megtérő személynek van kegyelem, újjászületés, bűnbocsánat.

 62. Ibolya Bagoly
  Ibolya Bagoly
  13 napja

  Ez a Bencsik......

 63. Dr. Czifra Károly
  Dr. Czifra Károly
  13 napja

  Ha most kutatja pszichológus segítségével, hogy vajon az Isten hívta-e a hivatásra, azzal szerintem a választ is megadta a kérdésre.

 64. Laszlo Czencz
  Laszlo Czencz
  13 napja

  Miért kell erőltetni a véleményt? Szerintem a vallás és politika nem szabad összekeveredjen. A pap beszéljen a szószékről a napi helyzetekről, problémákról,de ne társadalmi megoldást próbáljon adni rá, hanem hitet a megoldáshoz. Nem a pap vagy püspök feladata a progresszív adózás propagálása, ők beszéljenek az áldozatvállalásról, a segítésről. Aztán majd a hívek jussanak el arra a gondolatra hogy ez így nincs jólés tegyenek érte.

 65. Patrik Horváth
  Patrik Horváth
  13 napja

  God ez a pap 😅

 66. ; Orgati
  ; Orgati
  13 napja

  Ez a Gulyás ki?

 67. Erik Kovács
  Erik Kovács
  13 napja

  Csak egy kérdés, azoknak akik az egyházat követik. Ha az egyház emberei megölik Jézust. az isten gyermekét. Akkor az egyház milyen istent szolgál? Mert hogy nem a jót az biztos. És ma a papok meg tagadják a szellem világot. Megtagadják azt akiktől a szent irataik számoznak. Az orvostudomány úgyszintén megtagadja a szellemvilágot. Hatalmas káosz van ma a földön. Rossz irányba viszik azok akik "a jó istent" szolgálják.

  1. Flóra Lőkös
   Flóra Lőkös
   11 napja

   Nem a keresztény Egyház ölte meg Jézust, mivel az egész csak Jézus halála és feltámadása után alakult ki. Akik megölték Őt, azok a rómaiak, persze a háttérben a farizeusok és írástudók áltak, akik zsidók voltak és nem keresztények. A kereszténység Jézust Istennek vallja, ergo imádja.

 68. Péter Bálint
  Péter Bálint
  13 napja

  Sajnos,az egyházi emberek többsége nem kap társadalomtudományi képzést. A világ pedig sokszor félreérti az egyház szerepét. Szinte kizárólag a társadalomformáló tevékenységet kéri számon. Pedig az egyház elsősorban spirituális szervezet.

 69. kazi68
  kazi68
  13 napja

  Ismét kritikán aluli volt az interjú, megint a műsorvezető világképének propagálása történt ahelyett, hogy megtudtunk volna bármit is a riport alanyáról. Le a kalappal a riport elszenvedője előtt, hogy ezt ilyen kulturáltan fogadta és kezelte.

 70. Péter Bálint
  Péter Bálint
  13 napja

  Két különböző világlátású,de nagyon rokonszenves ember. Nagyon jó beszélgetés.

 71. Liv Marlin
  Liv Marlin
  13 napja

  Atya gatya szokott zsebhokizni?

 72. Péter Schiffler
  Péter Schiffler
  13 napja

  Ezen beszélgetés alapján ismét az derült ki, hogy az egyház nem ad semmit az embereknek, légből kapott meséknél egy 2000 éves mesekönyvet olvasgatva. Egyes papok és kissebb egyházi személyek igyekeznek tenni a közvetlen környezetükért, de ehhez nem kell az egyházhoz tartozni. Plusz az is látszik, hogy nem is ismernek alapvető társadalmi problémákat, fogalmakat, mert hát van az egyház, és annak tanításai aztán ők ennyiből megélnek, félig adómentesen.

 73. lazac33
  lazac33
  13 napja

  Kiváló, értelmes beszélgetés volt. Remélem még jön vissza...

 74. Gasssolo
  Gasssolo
  13 napja

  Az ödipuszkomplexusos kakifétises pap, meg vagyok lepve. Ezek után az, hogy 'szaftos történetnek' minősítette gyerekek erőszakolását, már nem is meglepő. A csávó total aberrált.

 75. István Misóka
  István Misóka
  13 napja

  Az esküről. KISZ tagként arra kellett felesküdnöm több tízezred magammal,hogy a szocializmust az életem árán is megvédem.Hol van a szocializmus és hol a hullahegy?

 76. German Shepherd
  German Shepherd
  13 napja

  Az egyháznak miért az örök élet a terméke, amit el akar adni? Ne értsen félre senki, nem azt mondom, hogy ez nem fontos, de a lényeg nem ez lenne, hanem Isten szeretete (ahogy szóba is került). Az örök élet egy ajándék, de a lényeget, azaz Isten szeretetét már a földön is megtapasztalhatod, nem kell a mennybe jutni hozzá. És ezt a terméket kell továbbadni, ez az egyház és minden keresztény feladata❤️❤️❤️❤️

 77. holland nsew
  holland nsew
  13 napja

  Nem minden pedofil pap, de minden pap pedofil.

 78. coderman
  coderman
  13 napja

  A tobbkulcsos ado szamon kerese egy papon azert elegge fajt….

 79. Zita Matulay
  Zita Matulay
  13 napja

  ....csak nézek ki a fejemből...csak nekem volt ciki, hogy egy pap ennyire tájékozatlan a világunkban, amit ráadásul még politikailag vezeti is a tárdsadalmat?

 80. András Márkus
  András Márkus
  13 napja

  Megalkuvó szegény ez is és a legnagyobb baj, hogy - ha nem hazudik tudatosan - nem is a saját érdekei miatt, hanem ahogy a hívei érdekét értelmezi

 81. Gabor Szabo
  Gabor Szabo
  13 napja

  Annyit hozzátennék az üzenethez, hogy nemcsak hogy van örök élet, de marhára nem mindegy hogy hol fogod azt eltölteni. Isten szeret annyira minket, hogy tiszteletben tartja a döntésünk, mivel szabad akaratunk van. Ha valaki nem akar vele lenni, az nem lesz, csak a másik alternatíva igen kellemetlen, "istentelen" pokoli környezet, ahol a szeretetnek nyoma sincs.

  1. Gabor Szabo
   Gabor Szabo
   13 napja

   @A R Egy Isten van, aki teremtette a mennyet a földet és mindent ami ezekben van, róla beszélek és nem vallásokról.

  2. A R
   A R
   13 napja

   Már csak arra kéne választ adnod, hogy melyik isten? Vallás annyi, mint égen a csillag, mind monoteista mind politeista oldalon. Maga a kereszténység is szakadt nem egyszer szóval kiről beszélsz?

 82. V Anikó
  V Anikó
  14 napja

  Megváltozik a szexuális orientáció. Nem csak ezért nem lett szimpatikus még azután sem, hogy elment a Partizánba.

 83. Gina
  Gina
  14 napja

  Engem ebben az döbbent meg, hogy hogyan mutathat valaki az életre utat másnak, ha ennyire nem ismeri maga körül a világot? Az pedig, hogy se szociológiát, se hasonló alap dolgokat se tanulnak, ami szerintem nagyon is kéne olyanoknak, akik emberekkel foglalkoznak, az ismét csak azt bizonyítja számomra, hogy az egyház csak hitbiznisz, semmi más. Ami jót tesznek esetleg, azt se a köz érdekében cselekszik, hanem saját magukért.

 84. Ferencné Mankovics
  Ferencné Mankovics
  14 napja

  Érdekes volt a beszélgetés már 131500 embert érdekelt eddig.talán folytatni kellene,ha lehet.🌺🌺🌺

 85. Tamas Viczian
  Tamas Viczian
  14 napja

  Nagyon fontos amit Marci pedzeget itt egy egyházi képviselőnél a progresszív adózással kapcsolatban! Ha változnak és formálódnak az üzenetek és még alapkérdéseknél is elképzelhető az úgynevezett cselendzsezés, akkor az egyháznak el kellene mozdulni a baloldaliság irányába! Ez történelmi okok miatt skandallum! Mindín is a földesúr és a vagyonos ember mellett állt a pap és a szegényeknek csak azt mondták, hogy minnél többet nyomorogsz ezen a világon, annál többet kapsz a másvilágon. Az elit mellé így csapódott az egyház, hogy legyen aki mindig is kitúrja nekik a jólétet és ha lehet ne legyn már forradalom, ne lázongjanak a nyomoruk miatt! Egy pap nem hivatkozhat arra, hogy ő nem adószakértő! Szerintem András nagyon is képben volt itt, csak az egyház évezredes helyeszkedése morálisan tarthatatlan. A baloldal követeli a moralitást magának, de Szolzsenyicintől meg pontosan tudjuk, hogy az a Gulág miatt kamu.

 86. Gibbons David Ray
  Gibbons David Ray
  14 napja

  Szegény naiv Hodász atya, azt hiszi, hogy a céges tréing varázslók jobbá tudják tenni a saját szervezetének a működését.

 87. Gábor Tömöri
  Gábor Tömöri
  14 napja

  Bencsik a fő munkásőr, már rég elhagyta a maradék agyát is! Orbi akkor bűnös hogy talizni a kellene a pápával? Na mi a stájsz Bencsik?

 88. Gábor Tömöri
  Gábor Tömöri
  14 napja

  Nem igazán BP-n, de vidéken választás előtt mondják is a hittestvéreid, hogy kire kell szavazni

  1. András Rácz
   András Rácz
   8 napja

   Elég baj

 89. Gábor Tömöri
  Gábor Tömöri
  14 napja

  Térdre csuhások-by Orbán

 90. Gábor Tömöri
  Gábor Tömöri
  14 napja

  Jézus nem gyóntatott, nem ítélkezett, tanított! Ezt a mai kat egyház már rég elfeledte. Csak a saját vagyonuk érdekli őket.

 91. Gábor Tömöri
  Gábor Tömöri
  14 napja

  Gyónás? Hol van ez a bibliában?

 92. Gábor Tömöri
  Gábor Tömöri
  14 napja

  Erdő "fidess csicska" Péter, meg minden csak nem keresztény..... Közé sincs a Jézus tanokhoz.

 93. Gábor Tömöri
  Gábor Tömöri
  14 napja

  Egyébként az egyház tényleg egy 2000éves cég, ami az alapjaitól recseg-ropog.

 94. Gábor Tömöri
  Gábor Tömöri
  14 napja

  A cölibátus nem természetes. A bibliában sincs erről szó. Ez a katolikus egyház vagyonátmentése, hiszen így a papoknak a vagyona, visszaszáll az egyházra.

 95. János Horváth
  János Horváth
  14 napja

  a szemmozgás nem hazudik kamupap.. két langyi beszélget :D

 96. Krisztian Bogdan
  Krisztian Bogdan
  14 napja

  Az ördög katolikus. A katolikus egyház egy tökéletes világ maffia. Katolikus egyház a világon a legjobb pénz mosoda. Kepmutatasban tökéletes. Egykettő ember közöttük kivétel, amiről tudjuk erősíti a szabályt.

  1. Gina
   Gina
   14 napja

   ja, ja. a hasznos idióták

 97. Aladár Lukács
  Aladár Lukács
  14 napja

  Tényleg azt mondta viccelődve, hogy "Boldog Karácsont, hogy rohadjál meg!" :D Alig hittem a fülemnek. :D

 98. Tesz- Vesz
  Tesz- Vesz
  14 napja

  3 perc után ki is kapcsoltam ezt az interjút. ennél a "versnél." micsoda egy ízléstelen, műveletlen tahó

  1. Tesz- Vesz
   Tesz- Vesz
   8 napja

   @babarcz akinek a marvel-filmek a kedvencei, az nem olyan mint egy 6 éves, hanem szellemileg az, a végén a vers tetszett

  2. babarcz
   babarcz
   8 napja

   a vágatlanból derült ki, hogy az első verse a "svéd gyerekversek" mintájára írt, játék- nem komoly vers. Úgy írta, mintha kb. egy hat éves gyerek írta volna- szándékosan- Az interjú végén érdemes azért meghallgatni egy komolyabb versét

 99. Mátyás Gergely
  Mátyás Gergely
  14 napja

  Az egyház és az állam szétválása többszáz éve nem épp arról szólt hogy az egyház nem szól bele egy ország világi dolgaiba? Igazából emiatt nem lehet számonkérni a szerepvállalást vagy épp annak hiányát a politikában egy paptól.

 100. _ Soundmonsta
  _ Soundmonsta
  14 napja

  Remek ötlet, hogyan lehet bevonzani a fiatalokat a templomba, Spanyolországban megoldották... hupac.info/stream/jbivxZ-ZeprQh9c/vide.html